24. februar 2010

Svalbard, is

Her kommer det noen bilder fra Hornsundet, mye is og vakker natur her! Dette var det store spørsmålet om vi kom rundt Svalbard eller om vi måtte snu her og kjøre samme vei tilbake. Alle var veldig spente når vi kjørt gjennom her og vi fikk vite at det var en båt som hadde prøvd seg dagen før som måtte snu og det lå en mindre båt her som ventet på at vi skulle prøve å åpne isen for de også.
Hver dag før turen startet og under turen fulgte vi med på kart som visste hvordan isen utviklet seg og det var stor forskjell fra dag til dag. Det ble bestemt at vi skulle prøve å kjøre igjennom. Her var det bare å holde seg godt fast når gikk rundt på båten, det ble stadig "bråstopper" med båten som stanget i  isfjell. Båten måtte rygge, endre kurs og prøve igjen. Spennende å legge seg om kvelden for å vente på svar neste morgen om vi hadde kommet igjennom..
Vi kom igjennom og herfra gikk ferden videre til Austfonna og videre rundt øya.

23. februar 2010

22. februar 2010

Sjasty bursdag!

I dag fyller Sjasty 5 år og som vanlig blir det servert bløtkake og pakke i kveld. Go` bursdag snuppelupp!!

Svalbard, fjell og skyer

15. februar 2010

Svalbard, Horisont

Svalbard, skydekke

Svalbard; Ursus maritimus -Verdens største nålevende rovdyr

Denne fantastiske skapningen fikk vi se på nærhold flere ganger. Her kommer en liten bildeserie fra den ene vi opplevde å komme tett innpå ved Storbreen. Utrolig at denne "lille" skjønne bamsen har kan være farlig!
Ønsker du å lære mer om isbjørnen kan du lese mer ved Norsk Polarinstitutt .

Svalbard; Havhesten

Havhesten fulgte båten under hele reisen. Det ble brukt mange timer på dekk for å prøve å ta det beste bilde av den. Knallbildet kom aldri, men det ble noen brukbare.

Her er litt info om Havhesten, hentet fra Wikipedia:
  • "Havhest er en stormfugl som hekker i Norge. Den ligner på måker, men er ikke nært beslektet med dem. Havhesten er ca. 48 cm lang, veier ca. 750 g og har et vingespenn på 101–117 cm. Den nært beslektete sørhavhesten er noe større og har et vingespenn på 115–120 cm.
  • Havhesten lever av fisk og fiskeslo. De flyr ute over havet mesteparten av tiden, bortsett fra i hekketiden.
  • De hekker i fjellhyller og legger ett hvitt egg, som de ruger på i 55–57 dager. Hvis det kommer ubedne gjester, kan ungene spre ut en illeluktende luktolje mange meter. Luktoljen vil matte fjærdrakten på flyvende predatorer, og kan føres til deres død.
  • Som andre stormfugler er deres gange begrenset, men de er sterke flygere med et bredt vingespenn, og stive vingeslag, som er helt forskjellig fra måkene. Havhestene ser kraftige ut i forhold til måkene, og de har korte, tykke nebb."

 

Akutt trøtt!

Hva gjør du pappa???

Tiril er nyskjerrig og må sjekke ut hva pappaen holder på meg. Ikke lett å prøve å reparere her... .-)

Svalbard, Kapp Lee

Her er motivet som går igjen hos alle de som var med på turen. Jeg la snuppa fra meg slik at hun kunne kikke på noen blomster mens jeg tok av meg redningsvesten og vips når jeg snudde meg så lå alle strødd rundt på bakken og knipset i veg. Nå er bildet forstørret opp i 40x30 og skal opp på veggen i spisestuen.

Vinter!

Det er deilig å være ute!
Nå er det ikke så veldig, veldig kaldt lenger slik at vi kan være ute for det er så gøy! Ake er kjempegøy, det samme er det med sparken, det er mest moro når mamma eller pappa gidder å løpe slik at farten blir stor :-)

Enda mer bading!

Å bade er gøy!!!

2. februar 2010

Vedhugging

Vedhugging og planlegging av neste års vinter er i full gang og hele familien er med :-)

Ingen vet hvor reven trasker....

Hit og dit.... Mitt bidrag til fotokonkurransen:

































Hit og dit...




Sauer!

Naboen vår har fått seg sauer og de er så søte! Håper vi rekker å gjerde inn til våren, slik at vi kan kjøpe noen lam av de.
Har du lyst på en sau, men ikke plass til det? -Kjøp en sau og ha den hos oss!

Her er litt fakta om spælsauen:

"Spælsauen er en sauerase,som mange mener er den opprinnelige sauerasen i Norge. Sauen er godt tilpasset vårt klima og var i bruk allerede i jernalderen. Den er utbredt over hele landet og hele 22% av dyra tilslutta sauekontrollen er spælsau. På Island er rasen så å si enerådende.

Spælsauen er liten og sped bygd, men den er hardfør og fruktbar. Søyene melker godt og tar godt vare på lammene. Ulla består av fin botnull og lengre, grov dekkull." -fra Wikipedia

Related Posts with Thumbnails