19. mai 2010

Hipp, hurra hurra!

Vi hadde en super 17.mai. Startet dagen med bløtkake hos Gommo
og grilling + kake med is på Darbu hos bror & Co.

Enda mer Hvitveis..
















Vi var ute og gikk tur her om dagen og det var så vakkert. Måtte bare ta bilde, bildene er tatt med mobilen, ikke det aller beste, men tenk dere hvor vakkert det så ut. Hele skråningen full av hvitveis!! På veien hjem hadde vi en liten stopp i hvitveislyngen hvor snuppa og Dusty storkoset seg og dusty ble matet med hvitveis...

Min første hestehale!


Hihii, måtte bare ta bilde av snuppas første hestehale. Den var så nydelig syntes nå mammen hennes...

7. mai 2010

Hvitveis

Vårens blomster er helt nydelig! Det er så utrolig flott i skogen nå med bakken som er dekket helt hvit med masse av hvitveis. Kom dere ut på tur folkens :-)

4. mai 2010

Tysbast

Blir bare mer og mer imponert over denne vakre skapningen her! Blomstrer på bar kvist nå på våren og kommer med røde bær etterhvert utover høsten.  Men husk at den er svært giftig hvis noen kommer over den.. Ikke røre, bare se.

2. mai 2010

Blåveis

Blåveis er så utrolig vakker og den finnes i så mange forskjellig nyanser. Disse bildene er tatt innenfor et området på 10x10m. Må bare få meg macro snart!!!!!!!!!

Jeg husker fra jeg var liten at blåveisen var fredet, men finner ingenting på det men dette fant jeg på nettet og det er sikkert derfor vi fikk beskjed om å være forsiktig med den;

Ikke plukk for mange - vær med å bevare blåveisen

Blåveisen er så elsket at blomsten er truet i enkelte områder. Fordi blåveis bare sprer seg gjennom frø, er det viktig at ikke alle plantene blir plukket før frøene er modne og blomsten får spredd seg. Så huske plukk ikke mange blåveis på ett sted og grav den ikke opp med røttene for å plante den i hagen. En liten blå bukett i et kjøkkenglass er hyggelig, men det er ingen vits i å plukke så mange for blåveis visner fort..

Og som med de fleste ville blomster - den er vakrest der den står!!


Litt info om blåveisen:
Det er en urt i soleiefamilien, latinske navnet er Hepatica nobilis. Den har karakteristiske, leverformede, vintergrønne blader og blå blomster i april - mai. Planten blir ca. 10 cm høy.
I tidligere tider var det en utbredt praksis å spise den første blåveisblomsten man fant om våren. Det mente man ville beskytte mot hoggormbitt og en rekke sykdommer i det kommende året. Men blåveis regnes som svakt giftig, og inntak av store mengder kan medføre fare.
Jeg har bare hørt at de heter, men andre navn på blomsten er også; Blåsymre, blåsømmer, blåvissel.

Min første is!

Goffa har kjøpt is til meg! Den skulle jeg spise helt alene uten hjelp av noen!

Related Posts with Thumbnails