17. februar 2009

Saftig appelsinkake med sjokolade

Bakte denne superdeilige kaken, den ble borte på et blunk!














400 g Sukker
320 g Smør, temperert
4 Egg
1 dl Melk
1 Appelsin
320 g Hvetemel
2 ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
50 g Mørk kokesjokolade

Rør sukker og smør hvitt og porøst. Tilsett ett og ett egg om gangen. Pisk godt mellom hvert egg. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett melken og appelsinsaften i røren vekselvis sammen med det tørre.
Rør til slutt inn appelsinskall og gjerne noen rosiner og nøtter hvis man liker det.

Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 26 x 36).
Strø hakket sjokolade, på toppen av kakerøren og stek den midt i ovnen på 180 i 35 minutter.

Jeg blandet melis med appelsinsaft og dekorerte kaken med det, men det kan også brukes smørkrem hvis man syntes det er bedre.

1 kommentar:

  1. Den kaken skal bakes hjemme i helgen :-) Masse lykke til med fødselen!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails