12. august 2010

Dag 4

Her er vi i land og går opp til en liten topp. På veien treffer vi på en ganske så tam reinsdyr som beiter stille og fredelig rundt oss men vi går. Masse flotte blomster og på toppen en fantastisk utsikt! Klatrer/åler oss ned en liten fjellkant og på toppe av et fuglefjell med yrende fugleliv og en grusom stank...

Videre kom vi til Kvitøya hvor de fant igjen rester etter ballonferden til Salomon August Andrée, i 1897. Masse jern og treplank etter ballongen ligger rundt og graver etter 3 personer. Det som var veldig spesielt her var at et av reisefølge vårt steg frem her og fortalt om denne historien og det var hans bestefar som hadde funnet de. Han hadde med en bok fra den gangen som hans bestefar hadde laget med bilder. Rørende!

Kort om hvordan historien ble kjent: 
"Skjelettene etter ekspedisjonsmedlemmene samt deres verktøy og dagbøker ble funnet i 1930 på Kvitøya. Da ble historien kjent i all sin detaljrikdom etter at den norske fangstskuta Bratvaag i 1930 fant restene av ekspedisjonen på Kvitøya nordøst for Svalbard. Andrée, Strindberg og Frænkel hadde etterlatt seg dagbøker, notat og bilder. Disse gav et enestående innsyn i overlevningskampen til de tre."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails